Stichting Het Koetshuis Ommeren heeft als zorginstelling in principe alleen te maken met cliënten die vanuit vrijwillige deelname zorg ontvangen. Het is echter mogelijk dat cliënten het niet volledig eens zijn met de zorgverlening die zij ontvangen of dat er in goed overleg met de cliënt, mantelzorgers en andere zorgverleners zorg moet worden ingezet die voor de cliënt vrijheidsbeperkend werkt.
Het standpunt van Stichting Het Koetshuis Ommeren, rond de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen, is dat onze medewerkers in principe geen gedwongen zorg verlenen. Gezien de doelgroep en de werkwijze past de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen niet bij ons. Cliënten die hier wel voor in aanmerking komen, zullen nauw in de gaten worden gehouden en maatregelen zullen besproken worden met de gedragswetenschapper. In het geval een ketenpartner zorg levert aan een cliënt van Stichting Het Koetshuis Ommeren en vrijheidsbeperkende maatregelen toepast worden, wordt hiervan melding gemaakt in het dossier van de cliënt.
In de toekomst is het mogelijk dat het beleid wordt aangepast. De directie kijkt periodiek naar het beleid en zal bij het innemen van een nieuw standpunt altijd in overleg gaan met medewerkers en cliënten.
Bij onze crisisopvang vinden wij het belangrijk dat de cliënten even tot rust kunnen komen van hun crisissituatie. Om dit te realiseren bieden wij hen een veilige omgeving met hun eigen plek. De begeleiding zal zorgen voor stabiliteit en regelmaat en zal de cliënt de vrijheid geven die zij aankunnen. Aan het eind van het traject zullen wij, met onze ruime kennis aan zorgaanbieders, meedenken met een passende plek voor de cliënt.